Şirketin satın aldığı ilk oyun stüdyosu olan Night School Studio, ürkütücü bir film müziğine sahip doğaüstü bir gençlik gerilimi olan ilk oyunu "Oxenfree" ile tanınıyor.

'REKLAMSIZ VE SATIN ALMASIZ'

Sony'nin PlayStation'ında, Microsoft'un Xbox'ında, Nintendo Switch'de ve bilgisayarlarda bulunan stüdyonun oyunları, akış devinin yeni oluşturulan video oyun portföyündeki ilk mobil olmayan oyunlar olacak.

Açıklamada, "Şovlarımız ve filmlerimiz gibi, bu oyunların tümü Netflix üyeliğinizin bir parçası olarak dahil edilecek, hem de reklamsız ve uygulama içi satın alma olmadan" denildi.

REKABETE KARŞI ‘OYUN’ ÇARESİ

Netflix, Disney+ ve HBO Max dahil olmak üzere yeni şirketlerin hızla abone kazanmaları ve akış ortamındaki rekabeti yoğunlaştırması nedeniyle, son üç aylık kazançlarında oyun sektörüne girme planlarından bahsetmişti.

Şirket günün erken saatlerinde "Stranger Things: 1984", "Stranger Things 3: The Game", "Card Blast", "Teeter Up" ve "Shooting Hoops" isimli oyunlarını İspanya ve İtalya'daki Android kullanan Netflix üyelerine tanıttığını söyledi. 

Şirketin hissedar mektubunda, "Oyunu, orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV'ye yaptığımız genişlemeye benzer şekilde, bizim için yeni bir içerik kategorisi olarak görüyoruz. Üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla şey öğrenmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz" denildi. 
 
Kaynak: Reuters