Organizatörler, 55 yaşındaki Esad'ın aralarında bakanlar, işadamları, akademisyenler ve gazeteciler de dahil olmak üzere 600'den fazla misafirin huzurunda Suriye anayasası ve Kuran üzerine yemin ettiğini söyledi.

‘’SAÇMALIK’’

Esad göreve başlama konuşmasında, seçimlerin “devlete verilen halk meşruiyetinin gücünü kanıtladığını” söyledi ve “Batılı yetkililerin devletin meşruiyetine ilişkin açıklamalarını itibarsızlaştırdılar’’ dedi. 26 Mayıs seçimlerinin arifesinde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya seçimlerin "ne özgür ne de adil" olduğunu söyledi ve Suriye'nin parçalanmış muhalefeti bunu bir "saçmalık" olarak nitelendirdi.

ÖZGÜRLÜK SÖZÜ VERDİ

Esad, kampanya sloganı olan “Çalışarak umut edin” ile yeniden yapılanmanın tek gerçekçi mimarı olarak kendini göstermişti. Konuşmasında, hükümetin kontrolü dışında kalan alanları özgürleştirmeye ve ekonomiyi ve insanların geçim kaynaklarını artırmaya odaklanıldığını söyledi. Müttefik Rusya ve İran'ın kilit desteğiyle cihatçılara ve isyancılara karşı bir dizi zaferden sonra, hükümet güçleri bugün Suriye'nin üçte ikisini kontrol ediyor. Esad, kalan Suriye topraklarını “teröristlerden ve onların Türk ve Amerikan sponsorlarından” geri alma sözü verdi. (Guardian)