Pakistan, geçen yıl çaya 600 milyon dolardan fazla ödeyerek dünyanın en büyük çay ithalatçısı oldu. Pakistan medyasına göre İkbal, "Ülkeye çay tüketimini bir ila iki bardak azaltması için çağrıda bulunuyorum çünkü krediyle çay ithal ediyoruz. Tüccarlar da elektrikten tasarruf etmek için pazar tezgahlarını erken kapatabilirler” dedi.

Pakistan’da tepkiyle karşılanan sözler, Pakistan'ın döviz rezervlerinin hızla düşmeye devam etmesi ve hükümete yüksek ithalat maliyetlerini düşürmesi ve fonları ülkede tutması için baskı yapması üzerine geldi.


Ahsan İkbal

‘BU ŞEKİLDE EKONOMİ DÜZELTİLİR Mİ’ TEPKİSİ

Çay içmeyi azaltma talebi sosyal medyada viral hale geldi ve birçok kişi ülkenin ciddi mali sorunlarının kafeinli içecekleri keserek ele alınabileceğinden şüpheleniyor. Pakistan'ın döviz rezervleri Şubat ayında yaklaşık 16 milyar dolardan Haziran ayının ilk haftasında 10 milyar doların altına düştü. 

Geçen ay Karaçi'deki yetkililer, fonları koruma tekliflerinin bir parçası olarak düzinelerce temel olmayan lüks ürünün ithalatını kısıtladı. Ekonomik kriz, Nisan ayında yapılan parlamento oylamasında Pakistan başbakanı olarak İmran Han'ın yerini alan Şehbaz Şerif hükümeti için büyük bir sınav. (BBC)