Rumen STK olan Green ve Avusturyalı STK olan VGT yaptıkları açıklamada, Arthur adlı ayının Karpat Dağları'nın koruma altındaki bir bölgesinde Prens Emanuel tarafından Mart ayında vurulduğunu iddia ettiler.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK AYISI

STK'lara göre, Avusturya'daki Riegersburg'da yaşayan prens, Romanya Çevre Bakanlığı tarafından Ojdula'daki çiftliklere zarar veren bir dişi ayıyı vurması için özel onay almıştı.

STK'lar, "Ama gerçekte, prens sorunlu ayıyı öldürmedi, ormanın derinliklerinde yaşayan ve hiçbir zaman bölgelere yaklaşmamış bir erkek ayıyı öldürdü’’ şeklinde açıklama yaptı.

Green'in Başkanı Gabriel Paun, Arthur'un 17 yaşında olduğunu ve Romanya'da gözlemlenen en büyük ayı ve muhtemelen de Avrupa kıtasındaki en büyük ayı olduğunu söyledi.

Paun, "Prensin köye gelen bir dişi ayıyı ormanın derinliklerinde var olan en büyük erkekle nasıl karıştırabileceğini merak ediyorum’’ diyerek, prensin sorunu çözmeye gelmediğinin açık
olduğunu düşündüğünü söyledi.

2016’DAN BERİ YASAK

Kahverengi ayılar, uluslararası ve Romanya yasaları kapsamında korunan bir tür ve Romanya, 2016 yılında avlamayı yasakladı. 

Ancak, birbirini izleyen hükümetler, ciddi hasara neden olan veya insanları tehdit eden ayılar durumunda çevre bakanı tarafından verilen izinlerle istisnalar tanıdı.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)