Kadirov, son zamanlarda Rus askeri yönetimini eleştirmesine rağmen, Vladimir Putin'in güçlü bir müttefiki. Sosyal medya hesabında, bir babanın oğullarına ailelerini, insanlarını ve vatanlarını nasıl koruyacaklarını öğretmesi gerektiğini yazdı.

Rusya, 18 yaşın altındaki çocukların çatışmalara doğrudan katılmasını önlemeyi amaçlayan bir BM anlaşması imzaladı. Uluslararası Ceza Mahkemesi, 15 yaşın altındaki çocukları düşmanlıklara katılmak için kullanmak savaş suçu olarak kabul ediyor. Ancak Rusya yargı yetkisini tanımıyor.

‘GERÇEK BİR DENEYİMİN VAKTİ GELDİ’

Telegram uygulamasındaki uzun bir gönderide Kadirov, oğullarının askeri eğitimlerinin çok daha küçükken başladığını ve gerçek bir savaş deneyimleme zamanının geldiğini söyledi.

Ayrıca Çeçen liderin sevdiklerinin Ukrayna'daki askeri operasyona katılmadığını iddia eden "boş laflar"ı da hedef aldı. Gönderiye, oğullarının bir eğitim sahasında çeşitli silahlar ateşledikleri, video eşlik etti.

RUS KOMUTANA ‘SERT’ SÖZ

Kadirov, Vladimir Putin'in ateşli bir destekçisi ve Çeçen güçleri savaşın başlangıcından beri Ukrayna'da savaşıyor. Ancak, Harkov ve Donetsk bölgelerindeki son askeri başarısızlıklardan sonra, Rusya'nın askeri yönetimini eleştirdi, bir komutanı "sıradan" olarak nitelendirdi ve temel lojistik eksikliğinden şikayet etti.

Ayrıca Rusya'ya, taktik nükleer silah kullanımı da dahil olmak üzere Ukrayna'ya karşı daha sert önlemler alması çağrısında bulundu. Kremlin, bu tür kararların duygusal olarak alınmaması gerektiğini söyledi. (BBC)