İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Putin’in üstsüz fotoğraflarına gönderme yaparak şaka yaptı: “Kıyafetlerimizi çıkaralım mı? Hepimiz Putin'den daha sert olduğumuzu göstermeliyiz.” 

‘NE KADAR SOYUNMAK İSTEDİKLERİNİ BİLMİYORUM’

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Batılı liderlerin Kremlin liderinin çıplak resimlerini "çıplak göğüslü ata binme gösterisi" ile taklit etmesi gerektiğini söyledi. 

69 yaşındaki Putin, Tacikistan'daki bir zirveye tüm bu şakalara karşılık vererek "Bellerinin üstünde veya altında ne kadar soyunmak istediklerini tam olarak bilmiyorum. Ama her iki şekilde de iğrenç bir manzara olacağını düşünüyorum” dedi ve kendisinden farklı olarak Batılı liderlerin çok fazla alkol kullandığını ve spor yapmadığını iddia etti.

‘PUŞKİN’ ÖRNEĞİ

Dövüş sanatları ustası olan Rus lider, “Puşkin'i hatırlayın: 'Kişi tamamen işiyle meşgul olabilir, ancak yine de tırnaklarınızın güzelliğine dikkat edin' demişti. Kesinlikle buna katılıyorum. Kişinin hem bedeni hem de ruhu uyumlu bir şekilde gelişmiş olmalıdır. Ancak uyumu sağlamak için alkol ve diğer kötü alışkanlıkları kötüye kullanmayı bırakmalı ve spor yapmalısınız” dedi. 

Putin, “Batılı meslektaşlarım, hepsini şahsen tanıyorum. İlişkilerimizdeki en iyi dönem bu değil, bu anlaşılabilir bir durum. Yine de hepsi lider, bu yüzden isterlerse başarıya ulaşabilirler ama kendileri üzerinde çalışmalılar" diye ekledi. (Mirror)