Rusya'nın Cenevre'deki BM Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, Financial Times'a yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın mevcut durumunun Rusya ile diplomatik teması imkansız hale getirdiğini söyledi.

Rus diplomata göre, ABD ve müttefikleri, Ukrayna krizini “Rusya üzerinde bir baskı meselesi olarak, Rusya'yı tecrit etmenin bir aracı olarak, ekonomik ve politik olarak konumumuza zarar vermek için” kullanıyor.

‘ARTIK MÜMKÜN DEĞİL’

Diplomat, sonuç olarak, Kiev'in Mart ayında Rusya ile doğrudan görüşmeleri sonlandırdığını ve çatışmaya potansiyel bir çözüm vaat ettiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Nisan ayında Rusya'yı Kiev yakınlarındaki bir kasabada savaş suçları işlemekle suçladıktan sonra Rusya ile müzakerelerin artık mümkün olmadığını söyledi.

Zelenski defalarca Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile çatışmayı sona erdirmek için konuşmaya hazır olduğunu, ancak bunu ancak tüm Rus birlikleri 2014 öncesi pozisyonlara çekildikten sonra yapacağını söyledi. Gatilov, Moskova'nın bunun Putin-Zelenski toplantısı için "pratik bir platform" olmadığına inandığını söyledi.

‘SON UKRAYNALIYA KADAR…’

Gatilov, İngiliz gazetesine verdiği demeçte, "Artık diplomatik temaslar için herhangi bir olasılık görmüyorum. Çatışma ne kadar uzarsa, diplomatik bir çözüm bulmak o kadar zor olacak” dedi. Diplomat, Rusya'nın ABD'nin Rusya'nın komşusunun çıkarlarını umursamadığına inandığını ve Rusya ile "son Ukraynalıya kadar" savaşmak istediğini söyledi. (RT)