Geçen hafta polisin Rusları Kremlin duvarları, St. Basil Katedrali, St. Petersburg'daki St. Isaac Katedrali önünde çevrimiçi olarak yayınlanan fotoğraflar nedeniyle gözaltına aldığı, soruşturduğu veya hapse attığına dair en az dört vaka bildirildi. 

10 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Moskova'daki Aziz Basil Katedrali'nin kendine özgü soğan kubbeleri önünde cinselliği çağrıştıran bir fotoğraf çeken bir çift, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Resimde polis ceketi giyen RuslanBobiev ve AnastasiaChistova, geçen hafta “inananların duygularını aşağılamaktan” suçlu bulundular. Tacikistanlı bir blog yazarı olan Bobiev'in de Rusya'dan sınır dışı edilmesi emredildi.

St. Petersburg ve Yekaterinburg da dahil olmak üzere çeşitli şehirlerde, Ağustos ayına kadar uzanan davalarda diğer kadınlar, halka açık yerlerin veya polis karakollarının önünde kalçalarını veya göğüslerini teşhir ettikleri için gözaltına alındı. Soruşturulanlardan bazıları, internetortamında paylaşılan materyalden sorumlu olmadıklarını söyledi.

MUHAFAZAKAR AKTİVİSTLER BASKI YAPIYOR

Polise şikayette bulunan muhafazakar aktivistler tarafından sıklıkla takip edilen davalar, sosyal ağların denetlenmesinde ve yetkililerin apolitik Instagram yıldızlarına karşı ağır cezalar kullanma istekliliğinde ileriye doğru bir adım daha atıyor.

OnlyFans'ta yetişkin bir aktris ve model olan bir kadın, kalçalarını Kremlin duvarlarının yakınında gösteren bir fotoğraf için 14 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra "vatansever" olduğunu söyledi. St. Petersburg'daki St. Isaac Katedrali'nin önünde benzer bir fotoğraf sebebiyle kısa bir süre hapse atılan bir başka kişi, okula giden bir oğlu olduğu için serbest bırakıldı. (Guardian)