Smith davası, Mart 2018'de kurbanlar Sergei ve Yulia Skripal'i birkaç hafta hastanede yatıran Salisbury saldırının ardından Rus casuslarının faaliyetlerine ilişkin yaygın endişeye rağmen Birleşik Krallık'ın yabancı ajanları kovuşturma konusundaki yetersizliğine dikkat çekti.

‘’ASIL MOTİVASYONU İDEOLOJİ’’

Kaynaklar, İngiliz muhbir Smith'in parayla değil ideolojiyle motive olduğunu doğruladı. Onu, Vladimir Putin'in Rusya'sına yardım etmeye iten sağcı eğilimleri olduğunu belirtiyorlar. İngiliz terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili hassas belgeleri ilettiği iddiasıyla ödeme almasına rağmen, kaynaklar paranın yalnızca ek bir “bonus” olduğunu söylüyor.

Smith'in Rus istihbaratına bilgi iletmek için rüşvet aldığı iddia ediliyor ve en az bir kez elde ettiği belgeleri bir kişiye ilettiğinden şüpheleniliyor.Der Spiegel'in internet sitesine göre Smith, kartla ödeme yapmadan veya nakit çekmeden alışılmadık derecede uzun bir süre gittikten sonra müfettişlerin dikkatini çekti. Alman federal polisi ve savcı müfettişleri, Smith'in masraflarını kendisine doğrudan ödenen nakit kullanarak karşıladığı sonucuna vardı.

(Guardian)