Rus basınına konuşan Zaharova, açıklamasında Covid-19'un siyasileştirildiğini ve aşı savaşlarının başladığını vurgularken corona virüsü salgınının enformasyon salgınına dönüştüğünü belirtti.

RUS DİPLOMAT: RUS AŞISINA İLİŞKİN KARALAMA ÇABALARIDIR

Aşıyla ilgili siyasileştirme ve bilgi kirliliğini korkunç olarak tanımlayan Zaharova, ''Rus çabalarıyla ilgili karalama kampanyası ve Rusya’nın başarılarına ilişkin enformasyon engellenmesi ile ilgili her şeyin savaşı'' dedi.

''RUSYA'NIN GÜCÜ HER ZAMANKİ GİBİ GERÇEK''

Yıpratıcı bilgilere cevap verme veya yalanlayıp karşı argümanlar üretmenin önemine de vurgu yapan Zaharova, ''Rusya’nın gücü her zaman olduğu gibi gerçek, başarılarımız ve yaptıklarımıza ilişkin gerçekler'' ifadelerini kullandı.

''RUSYA KÖTÜ DEDİLER''

Sputnik’te yer alan habere göre Zaharova, Batı basınında, Rus aşısına ilişkin çok sayıda 'söylent' gördüğünü aktarırken şu ifadeleri kullandı:

“Tutunacak hiçbir şey bulmayınca ‘dahi’ bir şey buldular. Rusya kötü, dediler, çünkü kendisi Batı’nın aşılarına karşı dezenformasyon kampanyası yürütüyormuş. Bu artık bir çeşit saçmalık. Aşı savaşı gidiyor, ama bu, bilim insanları arasında olan bir savaş değil, politikacılar ve çoğunlukla Batının ana akım medya sayfalarında karşı karşıya olduğumuz enformasyon savaşçıları arasındaki bir savaş."