Babasıyla birlikte oturduğu evde silahlı saldırıya uğrayan Che Lewis, olay yerinde hayatını kaybederken cenazesinin kilisenin kapısına bırakılması yakınları tarafından tepkiyle karşılandı.

Hristiyan geleneklerine göre bu tabutta sergilenmesi gereken gencin bedeni, güneş gözlüğü, pembe ceket ve beyaz pantolonuyla sandalyesinde oturur şekilde kapıda sergilendi.

Ülkenin başkenti Port of Spain’de düzenlenen törene katılanlar ve yakınları tarafından fark edilen durum herkesi şaşkınlığa uğrattı.

İddiaya göre, Diego Martin kasabasındaki St. John the Evangelist Kilisesi yetkilileri, Lewis’in naaşını cenaze törenine uygunsuz hazırlandığı için içeri almadığı belirtildi.

MASKE TAKMADIĞI İÇİN UYARRANLAR DAHİ OLDU

Genç adamın naaşı, sandalyede oturur pozisyonda kilisenin dışında bekletildi. Hatta bazı ziyaretçiler adamı canlı zannederek maske takmadığı için uyardığı gözlendi.

CENAZE EVİ SAHİBİ: AİLESİNİN İSTEĞİ

Lewis’in naaşını cenaze töreni için hazırlayan Dennie’s Cenaze Evi’nin sahibi Dennie ise kendi ve kurumunu savunarak ailesinin naaşı bu şekilde hazırlanmasını talep ettiğini dile getirdi.

BÖYLE BİR ŞEY YAPMAYI PLANLIYORLARMIŞ

Öte yandan kendilerinin de bir gün böyle bir şey yapmayı düşündüklerini ifade eden Dennie, ''Dolayısıyla istekleri bize yabancı gelmedi. Yurtdışında cenazelerde bunun uygulandığını biliyorduk'' dedi.

İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATTI

İhbar üzerden olay yerine gelen polis memuru Brent Batson ise Dennie’s Cenaze Evi’nin bu düşüncesiz hareketinin bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek cenaze evi çalışanlarının Lewis’in naaşını bu şekilde kiliseye getirerek tehlikeye attığını belirtti

Ayrı bunun 6 bin 850 Trinidad ve Tobago doları (yaklaşık 7 bin 850 TL) cezası olduğunu da ifade eden polis memuru, cenaze eviyle ilgili soruşturmanın devam edeceğini de sözlerine ekledi.