Daha çok Saudi Aramco olarak bilinen Saudi Arabian Oil Co., AP’ye, “son zamanlarda üçüncü taraf yükleniciler tarafından tutulan sınırlı miktarda şirket verisinin dolaylı olarak açıklandığını öğrendiğini” söyledi.

Petrol şirketi, hangi yüklenicinin etkilendiğini, bu yüklenicinin saldırıya uğrayıp uğramadığını veya bilgilerin başka bir şekilde sızdırılıp sızdırılmadığını açıklamadı.

1 TERABAYT BÜYÜKLÜĞÜNDE VERİ

Aramco’dan yapılan açıklamada, "Verilerin serbest bırakılmasının sistemlerimizin ihlali nedeniyle olmadığını, operasyonlarımız üzerinde hiçbir etkisi olmadığını ve şirketin sağlam bir siber güvenlik duruşunu sürdürmeye devam ettiğini onaylıyoruz" denildi.

AP tarafından darknet'te erişilen bir sayfa (internetin şifreli bir ağda barındırılan ve yalnızca özel anonimlik sağlayan araçlarla erişilebilen bir parçası), gaspçının 1 terabayt değerinde Aramco verisine sahip olduğunu iddia etti. 

Sayfada, Aramco'ya 50 milyon dolarlık kripto para birimi için verileri silme şansı verilirken, başka bir zamanlayıcı muhtemelen şirkete baskı yapmak amacıyla 5 milyon dolardan geri sayım yaptı. Fidye planının arkasında kimin olduğu belirsizliğini koruyor.

(AP)