Karen Dhanowa ve Nilima Amin, bu hafta San Francisco'daki federal mahkemeye, Alameda County'deki evlerinin yakınında önerdikleri toplu davanın üçüncü bir versiyonunu sundular.

ŞİRKETTEN ‘TÜM DÜNYADA DİKKAT EDİYORUZ’ MESAJI

Subway yaptığı açıklamada, "pervasız ve uygunsuz" davayı reddetmeye çalışacağını söyledi. Zincir, davacıların "her seferinde hikayelerini değiştirerek üç temelsiz şikayette bulunduklarını" ve "yüksek kaliteli, yüzde 100 ton balığının" Amerika Birleşik Devletleri'nde ve tüm dünyada sıkı bir şekilde düzenlendiğini söyledi.

Dava Ocak ayında başladığından beri Subway, TV reklamları yayınladı ve ton balığını savunan bir web sitesi açtı. 

DAVACILAR TAZMİNAT İSTİYOR

Dava, Güney Kaliforniya'daki 20 Subway restoranından alınan 20 ton balığı örneğinin bir deniz biyoloğu tarafından test edilmesine dayanıyor. 19 örneğin "tespit edilebilir ton balığı DNA dizisine" sahip olmadığı, 20 örneğin tamamında saptanabilir tavuk DNA'sı, 11'inin domuz DNA'sı ve 7'sinin sığır DNA'sı içerdiği belirtildi.

Birçok insan diyet veya dini nedenlerle çeşitli etleri yiyemediği için bu dava ciddi bir öneme sahip. Şikayet, Subway'in ton balığı ürünlerini yanlış etiketlediğini ve tüketicileri yüksek fiyatlarla "kandırdığını" gösterdiğini söyledi. Dava, dolandırıcılık ve Kaliforniya tüketici koruma yasalarının ihlali için belirtilmemiş tazminat talep ediyor. 

Reuters