“Babam hep ABD’nin bir kurt gibi olduğunu ve bu doğasından vazgeçmedikçe onunla müzakere edilemeyeceğini söylerdi'' diyen Hamid Fahrizade, ''Doğal olarak, nükleer anlaşmaya karşı tavrı da böyleydi. Muhsin Fahrizade, nükleer anlaşmaya karşıydı, babamın anlaşmayı desteklediğini hiç görmedim” ifadelerini kullandı.

''İRAN İLE SORUNLARI OLACAK''

Fahrizade, bir gazeteye verdiği röportajının devamında şöyle konuştu:

“Babam her zaman ABD ve İsrail’in bizzat İran’ın kendisini sorun olarak gördüğünü söylerdi. İran’la olan sorunları, nükleer ya da füze programından kaynaklanmıyor. İran devleti var olduğu sürece, bu gerilimler devam edecek ve İran ile sorunları olacaktır derdi.”

Muhsin Fahrizade suikastının basit bir olay olmadığını, içinde birçok belirsizlik barındırdığını ve konunun karmaşık bir hal aldığını dile getiren oğul Fahrizade, süren incelemelerin suikastı aydınlatmasını beklediklerini kaydetti.

Nükleer ilimci Fahrizade, 27 Kasım'da suikaste uğramıştı

NE OLMUŞTU?

İran’ın nükleer programının kilit isimlerinden Fahrizade, 27 Kasım’da Tahran’ın Demavend ilçesine bağlı Abserd bölgesinde aracına düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.