Hareket, firmanın amiral gemisi Marlboro markasının İngiliz mağazalarında artık satılmayacağı anlamına geliyor. Firma ayrıca hükümetin sigara yasağını memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

'ŞİRKET: NE KADAR ERKEN OLURSA O KADAR İYİ'

Sağlık derneği Ash, dünyada satılan sigaraların onda birinden fazlasını satan firmadan bu tür iddiaları ciddiye almanın zor olduğunu söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, "Philip Morris sigarasız bir dünya görebiliyor. Ne kadar erken olursa, herkes için o kadar iyi" dedi.

Philip Morris sonunda hükümetin sigarayı tamamen yasaklamasını bekliyor ve "sigara içme sorununun kalıcı olarak çözülmesine yardımcı olmak" için "güçlü düzenlemelere" ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hükümet, önlenebilir sağlık sorunlarının nedenleriyle mücadeleye yönelik bir dizi önlemin bir parçası olarak 2030 yılına kadar İngiltere'de sigara içmeyi sona erdirme taahhüdünde bulundu.

Philip Morris International'ın (PMI) CEO'su Jacek Olczak, Mail on Sunday gazetesinde ilk kez bildirilen yorumlarda gazeteye, "Bu şirketin sigarayı geride bırakmasına izin vermek istiyorum" dedi ve "Bence İngiltere'de bundan en fazla 10 yıl sonra sigara içme sorununu tamamen çözebilirsiniz" diye ekledi. 

’GÜZEL SÖZLER ÇÖZÜM DEĞİL’

Bununla birlikte, kampanya yürüten sağlık kuruluşu Sigara ve Sağlık Eylemi'nin (Ash) CEO'su Deborah Arnott, "Philip Morris, yıllardır sigara içmenin sonunu görmek istediğini iddia etti, ancak bu tür iddialar nasıl ciddiye alınabilir? Dünya çapında içilen her 10 sigaradan birini kim satıyor?" dedi. 

Arnott, 2030 yılına kadar sigarayı bitirmenin hükümet için bir öncelik olması gerektiğini vurguladı ve "Philip Morris'in güzel sözleri çözüm değil. Sigarayı caydırmak için hükümet destekli davranış değişikliği kampanyaları ve sigara içenlerin bırakmalarına yardımcı olacak destek için fon gerekiyor" diye ekledi. 

BBC