Gelecekte yapacağımız çalışmaların Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına ve bölgedeki yeni jeopolitik gerçeklerin arka planına karşı ciddi bir kaynak görevi göreceğine inanıyoruz.

Ulu Önder Haydar Aliyev'in kurduğu diaspora politikası, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından daha da geliştirilip çeşitlendirilerek yeni bir boyuta taşınmıştır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın "Ben her Azerbaycanlının Cumhurbaşkanı olacağım" cümlesi, her birimizin vatanımıza olan manevi bağlılığını güçlendirdi...

Ordumuzun Muzaffer Ali Baş Komutan Sayın İlham Aliyev’in liderliğindeki Büyük Vatan Savaşı'ndaki şanlı zaferinin bizlere yeni ufuklar açtığının ve ülkemizin diaspora politikasına yeni yaklaşımların temellerini attığının bilincindeyiz.

Bu nedenle, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yenilenen diasporasının inşasına aktif ve etkin bir şekilde katılmak için yeniden yapılanmayı gerekli gördük.

Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu'nun yeni bir döneme gireceğine, kısa zamanda örnek bir faaliyet göstereceğine, kardeş ülkeler arasındaki kopmaz ilişkilerin derinleşmesine önemli katkılar sağlayacağına ve Azerbaycan'ın gerçek sesinin bugün çeşitli yerel ve uluslararası platformlarda dile getirilmesinde söz sahibi olacağına inancımız tamdır. 

Yaşasın Azerbaycan!

Yaşasın Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği!”

Bu sözleri geçtiğimiz hafta Pazar günü Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu(TADEF) başkanlığına seçilen Adalet Turan basına yaptığı açıklamada söyledi: Federasyon başkanı, Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin her döneminde amiral gemisi olan Azerbaycan'ın süreçte aktif rol oynamaya devam edeceğini ve iki ülke arasındaki diaspora faaliyetlerinin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışacağını dile getirdi. Adalet Turan'a göre ülkedeki tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve tanınmış insanlarla çalışmaya hazırlar: ‘‘Geçmişimize, değerlerimize saygı duymalı, bugün, yarın ve her daim ülkemiz için çalışmalı, tüm koşullarda Azerbaycan'a yardım etmeliyiz. Amacımız Türkiye’de yaptığımız tüm çalışmalarda devletimizin çıkarları doğrultusunda ülkelerimiz tarafından belirlenen hedeflere güvenle ilerlemek.... Asıl mesele hedeflere giden yolda yorulmadan yolumuza devam etmek, karşılaştığımız engelleri, zorlukları aşarak yolumuza devam etmektir. Eminim bunu sonuna kadar başaracağız."