Müşteriler, uygulamanın özel bir bölümünde esrar perakendecisi Tokyo Smoke’tan sipariş verebilecek ve ardından bunları yakındaki bir mağazadan teslim alabilecek.

Kanada'nın kenevir pazarı yılda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde. Şirket, Uber Eats kullanıcılarının uygulamada yaşlarını doğrulamak zorunda kalacaklarını ve ardından bir saat içinde siparişlerini alabileceklerini söyledi. Kanada yasalarına göre, marihuana kullanımı 2018'den beri yasal olmasına rağmen, bunu teslim etmek hala yasa dışı.

YASADIŞI ÜRETİCİLER

Kanada'da eğlence amaçlı esrar satışının üç yıl önce yasal hale gelmesine rağmen, yasa dışı üreticiler pazarın büyük bir kısmını kontrol ediyor. Uber, Tokyo Smoke ile ortaklığının ülkedeki yetişkinlerin güvenli, yasal esrar satın almasına ve yasa dışı satıcılarla mücadele etmesine yardımcı olacağını söyledi.

Bir Uber sözcüsü, "Düzenlemeleri ve fırsatları pazara göre yakından izlemeye devam edeceğiz. Yerel ve federal yasalar geliştikçe, diğer bölgelerde faaliyet gösteren tüccarlarla fırsatları keşfedeceğiz" dedi.

BBC