Yaklaşık 50 yıldır Trump ailesi için çalışan Weisselberg, geçtiğimiz gün Manhattan adliyesindeki yetkililere teslim oldu ve Manhattan bölge savcısı tarafından kirasız daireler de dahil olmak üzere şirket avantajlarını düzgün bir şekilde bildirmemekle suçlandı. 

Weisselberg ve Trump Organizasyonu aleyhindeki iddianame, onları dolandırıcılık, büyük hırsızlık, cezai vergi dolandırıcılığı ve ticari kayıtlarda tahrifat yapmakla suçladı.

1.7 MİLYON DOLARLIK YASADIŞI ÖDEME

Savcılara göre, Trump Organizasyonu çalışanlara kira, elektrik faturaları, garaj ücretleri, okul giderleri ve diğer yaşam giderlerini düzgün bir şekilde beyan etmeden ödedi, böylece federal, eyalet ve yerel vergileri ödeyebilecekleri miktardan önemli ölçüde daha düşük miktarlarda ödedi. 

Manhattan bölge savcısının Baş Danışmanı CareyDunne, 15 yıllık düzenlemenin "kapsamlı ve cüretkar bir yasadışı ödeme planı" olduğunu söyledi.

Savcılara göre plan, Trump Organizasyonu'ndaki "en üst düzey yöneticiler tarafından düzenlendi" ve Weisselberg, plandan en büyük faydaçıkaranlardan biriydi. Savcılara göre, Manhattan'daki dairesi için kira, faturalar ve garaj ücretleri ve Weisselberg'in aile üyeleri için eğitim masrafları dahil olmak üzere 1.7 milyon dolarlık yasadışı ödeme aldı.

‘’ESKİ BAŞKANA ZARAR VERMEK İÇİN’’

Weisselberg ve Trump Organizasyonu avukatı suçsuz olduğunu iddia etti.Trump Organizasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Bu adalet değil, siyaset. Weisselberg, Manhattan bölge savcısı tarafından eski başkana zarar vermek için piyon olarak kullanılan sevgi dolu ve özverili bir koca, baba ve büyükbabadır’’ denildi. 

Kişisel olarak Trump'a karşı herhangi bir suçlamada bulunulmamış olsa da, bu hareket eski başkan için hala olağanüstü bir dönüm noktası ve daha fazlasınıberaberinde getirmesi muhtemel. 
(Guardian)