Corona virüsünde müjdeli haberi veren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir bakıma kaybetmesini bağladığı 'Aşıyı bilerek geç açıkladılar' sözlerine yanıt verdi.

* Aşıyı geciktirmek veya ABD seçimlerine müdahale etmekle bir çıkar düşüncelerinin olmayacağını vurgulayan Dr. Özlem Türeci, ''Biliyorsunuz ki, klinik denemeler son derece kurallara uygun düzenleniyor ve bu gerçekten geciktirebileceğiniz, durdurabileceğini ya da hızlandırabileceğini bir şey değil'' ifadelerini kullandı.

* Aşının BioNTech şirketi çalışanlarına yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusuna Şahin-Türeci çifti "Henüz değil" yanıtını verdi. 

* Kendilerinin de aşı olmadığını belirten çift, ''Klinik düzenlemelerden dolayı aşı yaptırmamıza izin verilmiyor. Aşı şu anda sadece klinik deneyler dahilinde uygulanabiliyor. Ve klinik denemelere şirket çalışanlarının katılmasına izin verilmiyor. Yani bu, aşıya diğer insanların da erişimi olduğunda bizim de erişebileceğimiz anlamına geliyor'' yanıtını verdi.