All Nippon Airways (ANA), hizmeti geçtiğimiz gün sunmaya başladı ve koltuklar hızla tükendikten sonra Nisan için daha fazla koltuk ekledi.

EN ZORLU MÜCADELE

Bir dizi havayolu, pandemi sırasında yerdeki uçaklarla ne yapılacağı konusunda yaratıcı bir şekilde düşünüyor. Ancak Avustralya, yurt içi seyahati teşvik etmek için uçaklarını 1,2 milyar dolarlık bir paketle uçurmaya çalışıyor.

Küresel havayolu endüstrisi, zorlu karantina ve seyahat kısıtlamalarının ortasında hayatta kalmak için şimdiye kadarki en zorlu mücadelesiyle karşı karşıya. Birçoğu, "hiçbir yere uçmayan uçuşlar" ın popüler olduğu ve yerdeki uçaklarda uçakta yemek yeme ile gelirlerini artırmanın yaratıcı yollarını düşündü.

Ekim ayında Singapur Havayolları, yemek yiyenlere şehrin ana havalimanına park etmiş sabit bir Airbus A380'de öğle yemeği yeme fırsatı sundu. 380 sterline kadar olan fiyat etiketine rağmen, ilk iki oturma tarihi yarım saat içinde tükendi.

‘KANATLI RESTORAN’

Japonya'nın ANA uçaklarındaki yemek deneyimi, Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na park edilmiş bir Boeing 777'de gerçekleşiyor. Birinci sınıf bir koltuk 59 bin 800 yene mal olurken, müşteriler 29 bin 800 yen karşılığında daha ucuz bir sınıf deneyimi tercih edebilir. "Kanatlı restoran" fikri, park halindeki uçaklarından daha iyi yararlanmak isteyen çalışanlar tarafından tasarlandı. (BBC)