Washington Post'a konuşan Ukrayna'nın yeni Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Moskova'nın Ukrayna'nın ve bir bütün olarak Batı'nın tepkisini ölçmeye çalıştığını söyleyerek Rus kuvvetlerinin ülke sınırlarındaki manevraları konusunda uyarılarda bulundu. 

ABD’DEN ASKERİ YARDIM SÖZÜ

ABD ziyaretinde bulunan Reznikov, "Avrupa Birliği'nin birliğini test ediyor, NATO müttefiklerinin birliğini test ediyor, bizim toplumumuzu, Ukraynalıları test ediyor, Polonya'yı, Baltık ülkelerini test ediyor" dedi. Reznikov, askeri faaliyetleri Putin'in Batı ile oynadığı "satranç oyununun" bir parçası olarak nitelendirdi.

Savunma bakanı olarak Washington'a yaptığı ilk ziyaretin bir parçası olarak Reznikov, askeri yardım istemek için ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi. Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Reznikov, Kiev'in hava ve füze savunmasını güçlendirmeyi umduğunu söyledi.

‘RUSYA’NIN OLAĞANDIŞI FAALİYETLERİ…’

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Kiev, Batı'dan ek askeri yardım talep etmek için Rusya tehdidine defalarca başvurdu. ABD medyasında Rusya'nın sınıra asker yığmakta olduğuna dair son haberler yangını körükledi.

Bu haftanın başlarında, Rusya'nın askeri yığınak yaptığı iddiaları ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından tekrarlandı. ABD ve müttefiklerinin "Rus ordusunun olağandışı faaliyet raporlarından endişe duyduklarını" söyledi. 

Rusya, Ukrayna'yı işgal etme iddialarını reddediyor ve ülke topraklarındaki askeri hareketlerin kendi iç meselesi olduğunda ısrar ediyor. Bu ayın başlarında Kremlin, Rus askeri faaliyetlerinde "belirgin" bir artış olduğu yönündeki haberleri "yorum yapmaya bile değmez" diyerek reddetti.

RT