Gary Francis Poste’un evinin karanlık odasında buldukları fotoğraflarda alnındaki yara izlerinin, Zodiac Katili’ne ilişkin polis çizimleriyle uyuştuğuna dikkati çeken ekip, 1966’da güney California’da işlenen bir başka faili meçhul cinayeti de Poste ile ilişkilendirdiklerini açıkladı. Ayrıca seri katilin gönderdiği şifreli mesajlardan isminin harfleri çıkarıldığında ortaya alternatif bir mesaj çıktığı ileri sürüldü.

BAŞ ŞÜPHELİ ‘POSTE’

Araştırma grubu, yetkililerin Zodiac Katili ile Poste’un DNA’larının incelenmesi gerektiğini söylerken, Poste’un baş şüpheli olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Yıllardır gizemini koruyan Zodiac Katili’nin kimliği ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

1960’ların sonunda çok sayıda cinayet işleyen ve basına gönderdiği gizli mesajlı notlarla gündeme gelen Zodiac Katili’nin 1968-1969 yılları arasında en az 5 cinayetle bağlantılı olduğu açıklanmıştı.

O dönemde yerel gazetelere mesajını gönderen ve yayınlamamaları durumunda cinayetlerin devam edeceğini aktaran Zodiac Katili’nin San Francisco Chronicle’a gönderdiği bir mektup analiz edildikten sonra çözülmüştü. Fakat uzmanlar katili yakalayamamıştı.

Soruşturma zaman aşımına uğrarken bugün yapılan açıklamada Zodiac Katili’nin 6’ncı bir cinayetle daha ilişkisinin olduğu belirtildi.