Çevre sorunları konusundaki dikkatiyle öne çıkan Kral, önümüzdeki ay Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenecek 27. BM İklim Değişikliği Konferansı’na davet edilmişti.

Ancak Sunday Times'a göre, başbakanın geçen ay Buckingham Sarayı'ndaki kişisel bir görüşme sırasında itirazlarda bulunduğu anlaşılıyor. Buckingham Sarayı, Kral Charles’ın zirveye katılmayacağını doğruladı.

Üst düzey bir kraliyet kaynağı, gazeteye “Kralın oraya davet edildiği bir sır değil. İlk denizaşırı turu için hangi adımları atması gerektiği konusunda çok dikkatli düşünmesi gerekiyordu ve konferansa katılmayacak" dedi.

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kararın hükümetin tavsiyesi üzerine alındığını ve “tamamen Kral olarak hükümetin tavsiyesine göre hareket ettiğinin bilincinde olma ruhu içinde” olduğunu söylediler. Bununla birlikte, Kral Charles'ın 6-18 Kasım tarihleri ​​arasında düzenlenecek COP27'de varlığını nasıl göstereceği konusunda tartışmalar devam ediyor. Başka bir kaynak, yeni hükümdarın konferansı kaçırdığı için "kişisel olarak hayal kırıklığına uğrayacağını" söyledi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ‘SERT’ TAVSİYELER

Geçen yıl, Kral III. Charles Glasgow'daki COP26'nın açılış töreninde bir konuşma yaptı ve dünya liderlerini iklim değişikliği tehdidiyle başa çıkmak için “askeri bir tarzda kampanya” uygulamaya çağırmıştı. (Guardian)