En büyük dijital para birimi olan Bitcoin, yüzde 7,8 kadar düşerek 12 Ekim'den bu yana en düşük seviyesi olan 54 bin 377 dolara geriledi.

20 Eylül'den bu yana en büyük bir günlük düşüşünü yaşayan kripto para, bu ayın başlarında neredeyse 70 bin dolarlık rekor seviyeye ulaştığından beri beşte bir oranında düştü.

Bilim insanları, Güney Afrika, Botsvana ve Hong Kong'da tespit edilen varyantın alışılmadık bir mutasyon kombinasyonuna sahip olduğunu ve bağışıklık tepkilerinden kaçabileceğini veya daha bulaşıcı hale getirebileceğini söyledi. 

Bitcoin is COVID immune! | EurekAlert!

‘PİYASA DAHA FAZLASINA HAZIRLANMALI’

Tokyo merkezli borsa Bitbank'tan Yuya Hasegawa, "varyantın özellikle diğer ülkelere yayılması yatırımcı iştahını daha da azaltabilir. BTC'nin yükselişi muhtemelen sınırlı olacak ve piyasa daha fazla kayıp için hazırlanmalı" dedi. 

Bitcoin, daha büyük yatırımcıların kripto para birimlerini benimsemesiyle bu ayın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara ulaştı ve birçoğu enflasyona dayanıklı olduğu iddia edilen niteliklerine çekildi. Diğerleri, hızlı kazanç vaadiyle dijital jetona yığıldı.

Yine de, istikrarlı bir değer deposu olarak uygunluğu konusunda soru işaretleri yaratan kripto paralar, değişken kalmaya devam etti. Bitcoin ile birlikte hareket etme eğiliminde olan daha küçük dijital paralar da düştü.

Reuters