Ailesinin yaptığı açıklamada, "Kelimeler, hissettiğimiz üzüntüyü ifade edemez. Başınıza bir öpücükle, iyi geceler baba. Seni seviyoruz" denildi. 

ÖDÜLLERLE DOLU BİR KARİYER

Piyasaya sürüldüğü 2009 yılında hit olan animasyon filmi Yukarı Bak’ta yaşlı dul Carl Fredricksen'i oynayarak yeni nesil izleyiciler tarafından tanınan aktör, 2003 Will Ferrell komedisi Elf'te Noel Baba'yı canlandırmıştı. Oyunculuk kariyeri boyunca Asner, sendikacılık ve hayvan hakları da dahil olmak üzere bir dizi insani ve politik davanın açık sözlü bir destekçisiydi.

1981'den 1985'e kadar Screen Actors Guild'in başkanı olarak görev yaptı ve 2000 yılında birliğin prestijli Ralph Morgan Ödülü ile onurlandırıldı. Asner, 1929'da Kansas City, Missouri'de doğdu ve okulda oyunculuk yapmaya başladı.

Fransa'da ABD Ordusu Sinyal Birlikleri'nde iki yıl görev yaptıktan sonra Asner, Chicago'daki tiyatro çalışmalarına geri döndü.

1955'te Face of A Hero'da Jack Lemmon ile Broadway'de ilk kez sahneye çıktı, ardından Amerikan ve New York Shakespeare festivallerinde sahne aldı ve çok sayıda Broadway dışı gösteride yer aldı. Asner, 1961'de Hollywood'a taşındı ve ünlü kariyerine televizyon ve filmde başladı. 1996 yılında Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi Onur Listesi'ne girdi.

BBC