Düzce Gölyaka'da bu sabah 04.08'de 5.9 büyüklünde deprem meydana geldi.  Deprem İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu ve Eskişehir'de de hissedildi.

Depremin 6.81 kilometre gibi sığ bir derinlikle yaşanması sarsıntının güçlü hissedilmesine yol açtı. 

Düzce depreminin ardından skandal bir gerçek de su yüzüne çıkmış durumda. 19 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 depremlerinde Adliye binasının ağır hasar alması nedeniyle yeni bir adliye binası inşa edilmişti. Ancak Düzce'de meydana gelen 5.9 depremin ardından ortaya çıkan görüntüler akıllarda soru işareti bıraktı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA KOYDU

O dönemde medyada yer alan haberlerde "Düzce'de 430 fora kazık çakılarak yapılan ilk bina" olarak sunulan yapının dış cephesinde ciddi hasar oluştu. Ajansların geçtiği fotoğraflara çatının da yere indiği yansıyor.

AK PARTİ DEPREM KONUSUNDA YETERSİZ

6 büyüklükte meydana gelen depremin ardından bir kamu binasının görüntüsü tartışma yaratırken, AK Parti iktidarının 20 yıldır depreme hazırlık konusunda ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

duzce adliyesinde buyuk hasar

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Düzce, Gözyaka merkezli 5,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Çankırı, Edirne'de hissedildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Düzce'de bir kişi panik sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi. Bakan Koca deprem sonucu en az 35 kişinin yaralandığını açıkladı.

Polemik Haber