Flores Adası'nın doğusundaki Larantuka kasabasının yaklaşık 112 kilometre kuzeybatısındaki Flores Denizi'nde gerçekleşen deprem, 12 kilometre derinlikte meydana geldi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Flores'teki Maumere kasabasında yaşayan Agustinus Florianus, Reuters'e verdiği demeçte, "Herkes sokağa fırladı" dedi. Maumere, 1992'de benzer büyüklükte bir depremden ağır hasar görmüştü. 

Maluku, Nusa Tenggara ile Güney Sulawesi bölgeleri için tsunami uyarısı yapıldı. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu daha sonra depremin büyüklüğünün 7.3 olduğunu söyledi. Endonezya ajansı, ilk depremin ardından Larantuka'da 5,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının vurduğunu söyledi.

‘BİRKAÇ DAKİKA BOYUNCA HİSSEDİLDİ’

Larantuka sakini Zacharias Gentana Keranz Reuters'e verdiği demeçte, "Yukarı ve aşağı bir dalga gibi hissettim" dedi. Larantuka'daki East Flores Afet Dairesi Başkanı Alfons Hada Betan, hasar bildirimi olmadığını ve insanlar evlerinden kaçarken depremin birkaç dakika boyunca hissedildiğini söyledi.

ABD merkezli Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, ön deprem parametrelerine dayanarak, deprem merkez üssünün bin kilometre yakınında bulunan kıyılarda tsunami dalgalarının mümkün olduğunu söyledi. Meteoroloji ajansından bir yetkili, insanların sahillerden uzak durması gerektiğini söyledi. 

Reuters