İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son zamanlarda yaşadığı şiddetli bel rahatsızlığı nedeniyle tedavi olacağı ve bir süre dinleneceğini açıklamıştı.

Soylu'nun 48 saattir evinden çıkmadığı ve istirahate çekilerek kararından geri adım atmadığı öğrenildi.

İSTİRAHATE ÇEKİLMİŞTİ

Oda TV, milletvekilliğini reddedip istirahate çekilen Soylu haberini gündeme getirince sosyal medyadan Bakan Soylu tarafından bir açıklama gelmişti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan davamızın lideridir. Ayasofya’yı bizimle tekrar buluşturan liderimizdir. Davamız büyüktür ve bizden sonraki nesillerin omzundadır. Ne kadar kesif mücadelelerin içerisinden geçsek de bedenimiz ne kadar yorgun olsa da ben değil biz demenin zamanıdır

Büyük bir davayı şahsileştirmek, milletvekili olmak ya da olmamak, nereden olmak ya da olmamak tartışmasının içerisine girmek, yüzyılın seçiminde hele de asrın felaketinde, davaya sahip olmamak, onu anlamamak demektir...

Biz, davamızın neferleriyiz. Geleceğin Güçlü Türkiyesi, davamızın omuzlarında yükselecektir.”

Yapılan bu açıklamalşar ardından gerilim düşsede kriz devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün deprem bölgesi olan Adıyaman'ı ziyaret etti.

ERDOĞAN'IN ARDINDAN SOYLU GİTTİ

Ziyaret sonrası geri dönen Erdoğan'ın ardından Soylu yola çıkarak, Adıyaman'a gitti. Yaşanan bu gelişme sonrası ikili arasındaki krizin devam ettiği düşüncelerine neden oldu.

NUMAN KURTULMUŞ'UN ADI GEÇİYOR

Süleyman Soylu'dan sonra Samsun'da birinci sıra için AKP'nin üst kadrolarından bir ismin daha adı geçmeye başladığı, parti kulislerinde AKP'de birinci sıradan Karadenizli olan Numan Kurtulmuş'un adı geçiyordu. Kurtulmuş, geçtiğimiz Ocak ayının sonunda Samsun'da bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti.