Sakarya'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu kez de "Terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış" diyerek hedef aldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Sakarya 14 Mayıs'ta muhalefete dersini verecek. 21 sene değil, 40 yıl dik durduk. Bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yıl depremler nedeniyle Ramazan ayını ve bayramı buruk karşıladık. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadık. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak 4-5 kez deprem bölgesine gittik, birileri ise turist olarak gitti. Biz iş yapmaya gittik.

1999 KIYASLAMASI

Türkiye bugün 1999'a göre her bakımdan fersah fersah ileride bir ülke olarak 6 Şubat depremlerinin yaralarını daha hızlı sarıyor. Depremin 75. gününde ilk köy evlerini teslim etmeyi başaracak bir süratle çalıştık.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

İstanbul'da riskli konutunu dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza dönüşüm bedelinin yarısını hibe olarak veriyor, kalan yarısına da çok uygun şartlarda borçlanma imkanı getiriyoruz. İnşallah her yıl 300 bin konutu bu şekilde dönüştürerek 5 yılda İstanbul'daki riskli yapıların tümünü yenilemeyi hedefliyoruz. Ülkemizin tamamındaki riskli yapıları dönüştürecek çalışmaları da ihmal etmiyoruz.

'TERÖRST BAŞI ÖCALAN'I ÇIKARACAKMIŞ'

Bay bay Kemal Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş veya getirmiş. Eroin, esrar kaçakçılarının paralarını buraya getirecekmiş. Bay bay Kemal'in işi ya Kandil'deki teröristlerle, bu teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla... O kapalı kapılar arkasında acaba ne görüştü? Açıklayamaz. Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değil. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değil. Bay bay Kemal bunları söylerken bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? Bu 7'li masa iyice dağıttı.

'TCG ANADOLU İLE İZMİR'DEN FARKLI MESAJLAR VERECEĞİZ'

TCG Anadolu gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. Şöyle 1 hafta 10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. Fazla teferruata girmeyeyim. İnşallah oradan TCG Anadolu ile farklı mesajlar vereceğiz. TCG Anadolu'ya maket gemi diyen bu 7'li masanın mensuplarına en güzel cevabı şu ana kadar bu gemimizi ziyaret eden 70-80 bin kişi verdi. Bu insanlar saatlerce kuyrukta beklediler.

'TCG ANADOLU'NUN 2 KAT BÜYÜĞÜ İÇİN BELLİ ÜLKELERLE GÖRÜŞMELER YAPTIK'

İnşallah 14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde 2. adım, bu uçağın 2 kat büyüklüğündeki uçağın ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Onun 2 kat büyüklüğündeki uçak gemisini de inşallah yapacağız. Böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak. Afete hazırlık çalışmalarının yanında diğer alanlarda da ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımlar atıyoruz.

'AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURUYORUZ'

Aile ve Gençlik Bankası"nı kuruyoruz. "Kaynağını nerden bulacaksınız ?" diyenlere; Bay Bay Kemal tefecilerden buluyor, esrarkeşlerden buluyor. Biz kaynağınızı Karadeniz Gazı gibi ülkemizin doğal zenginliklerinden alacağız."