Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

ERDOĞAN: RUSYA’NIN KARARI OLUMLU

“Arabuluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Buna bir tarih vermek, ne zaman bu iş biter… Bunu söylemek akıl kârı değil. Ancak Herson’la ilgili olarak Rusya’nın aldığı karar olumlu bir karar. Temennim odur ki belki G20’ye Rusya’dan bir katılım olursa görüşme imkanımız olacak. Aksi takdirde telefon diplomasisini Rusya ile sürdürmeye devam edeceğiz. Temennimiz arabuluculukta başarılı olmak.”

cumhurbaskani erdogan foto

ERMENİ DİASPORASI AÇIKLAMASI

Erdoğan, Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecine dair şunları sözlerdi:

“Ermenistan’la en son biz Prag’da görüşmeler yaptık. Kendilerine de çok açık net şunları söyledik. Siz Azerbaycan’la eğer ilişkileri olumlu istikamette yürütürseniz, Türkiye olarak bizim de Ermenistan’la ilişkilerimiz olumlu yönde ilerleyecektir. Bunu çok açık şekilde kendilerine ifade ettik. Henüz bu aşamaya gelinemedi. Sürekli diasporalar Fransa ve ABD’de aleyhte çalışıyorlar. Bu aleyhte çalışmalar süreci olumsuz etkiliyor. Bu olumsuz çalışmaları olumlu istikamete döndürecek olan Ermenistan yönetimidir. Bunu başarırlarsa bizim de bakışımız olumlu yönde değişir.”

Polemik Haber