Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart için "Bu benim final seçimim. Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim olacak." ifadesi tartışmalara neden olmuştu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı bir canlı yayında Erdoğan'ın bu sözlerini sık sık kullandığını ve bu ifadenin bir hayat tarzı olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Nisan ayında Van'da, 542 kaçak göçmen yakalandı Nisan ayında Van'da, 542 kaçak göçmen yakalandı

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini şu şekilde açıkladı:

"BUNU SIK SIK SÖYLER"

"Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler. Bizim hatırlanacağımız şeyler eserlerdir, yaptığımız işlerdir. Ben çok uzun zamandır kendisi ile beraberim. Yorulmaksızın, durmak bilmeksizin çalışır. Siyasette gençlerin yetişmesine çok önem veriyor. Onlara bir gün devralacaklarını her zaman hatırlatıyor. Siyaset yaptığımız görevlerden daha geniş bir şey. Cumhurbaşkanımız için siyaset bir hayat tarzı. O siyaseti bırakırım anlamında bir ifade değil."

Çelik, Erdoğan'ın 3. kez aday olup olmayacağı konusunda ise belirli bir siyasi gündem olmadığını ve önlerindeki 5 seneyi iyi değerlendireceklerini ifade etti. Ayrıca, liderlerin siyasi ömrünün vatandaşın kararı olduğunu vurguladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinin organik olduğunu, milletin kararına bağlı olarak devam edeceklerini belirtti.