2021 yılının verilerine göre, nefret suçlarının sayısı 2020'deki 8 bin 120'ye kıyasla 2021'de 9 bin 65’e çıkarak yüzde 12'lik artış kaydedildi. 

AP’ye konuşan California Eyalet Üniversitesi Nefret ve Aşırılık Çalışmaları Merkezi Direktörü Brian Levin, “Nefret suçlarının genel olarak daha uzun süre yüksek kaldığı, rekorlarla noktalandığı benzersiz ve rahatsız edici bir çağdayız” dedi.

IRKÇILIK BAŞI ÇEKİYOR

Veriler, raporda belirtilen 2 bin 233 örnekle siyahların önyargıyla hedef alınan en büyük grup olduğunu gösteriyor. FBI, nefret suçu kurbanlarının yüzde 64,5'inin ırkları, etnik kökenleri veya soyları nedeniyle hedef alındığını ekledi. Kaydedilen vakaların yüzde 15,9'u cinsel yönelime karşı önyargıyla ve yüzde 14,1'i dini inançlara karşı önyargıyla bağlantılıydı.

ABD Başsavcısı Merrick Garland, Adalet Bakanlığı'nın ülke genelindeki nefret suçlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmesini sağlamak için daha fazla adım atacağına söz verdi. 2021'de New York’ta 10 siyahinin "ırksal nedenlerle" vurulmasının ardından Garland, ülkenin karşı karşıya olduğu tehditlerin "gelişmekte olduğunu" ve ABD Adalet Bakanlığı’nın "araçlarını daha iyi kullanmak için" gelişmesi gerektiğini söyledi.

Başsavcı Yardımcısı Vanita Gupta, son rapora eşlik eden bir bildiride, bakanlığın "ülke çapındaki nefret suçlarının daha eksiksiz bir resmini" elde etmek için raporlamayı artırmaya kararlı olduğunu söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER