Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç sarı lacivertli kulübün gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bazı isimlerin başkan adayı aradığını belirten Koç, göndermede bulundu.

Kalamış'taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde devam eden Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamada bulunan Başkan Koç, sarı-laciverti camianın mücadele ettiği her branşta tepeye oynadığını vurguladı.

“GARİP BİR SEZON YAŞIYORUZ”

Rakiplerin değiştiğini ama Fenerbahçe'nin hep zirve yarışında bulunduğunu dile getiren Koç, "Bu akşam belki kazanırız rakibimiz kaybeder ve puan farkı 3'e düşer ama tam tersi de olabilir. Sonuç ne olursa olsun şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Garip bir sezon yaşadıklarını ve umutlarının kırıldığını aktaran Koç, bir üyenin olumsuz eleştirilerine ise "Bir başkan bulun, bulduğunuz an genel kurula gidelim. Hemen hazırız gitmeye. Bulana kadar lütfen altımızı oymayın ama bulduğunuz an ben er meydanına gelirim." şeklinde yanıt verdi.

Camianın kırılganlığına vurgu yapan Koç, şöyle devam etti:

"Sezona müthiş başladık çok iyi bir hoca getirdik. Arzuladığımız, rakibi ezen, ezici, saldıran, gol atan futbola döndük. Otoriteler bizi ekim ayında şampiyon yapmaya başladı dolayısıyla beklentiler de çok arttı. Sonra Dünya Kupası arası ve sonrasında değişen gidişat... Biz geçmişte de küme düşen takımlara şampiyonluk kaybettik ama bu sene özelinde Ümraniye, Giresun ve İstanbulspor'a kendi sahamızda kaybedilen puanlar. Bir de kendi sahamızda ezeli rakiplerimizle yaşadıklarımız... Beşiktaş maçı olabilecek gibi değil. Olanı görüyorsunuz, bu da bir tek bizim başımıza geliyor. Bütün bu samimi tepkileri anlayışla karşıladığımız bilmenizi istiyorum."

“PUANLARIMIZI ÇALDILAR DEMEYECEK MİYİZ?”

İstanbulspor maçındaki hakem kararlarını eleştiren Koç, "Kötü oynadık diye 'İstanbulspor maçında puanlarımızı çaldılar' demeyecek miyiz? Bu sene 107. sırada UEFA'ya başladık. Şu anda 58. sıraya geldik. Biz ilk 25'te olmalıyız, bu kabul edilebilir değil. Son 10 yılın puan averajını sizle paylaşmak istiyorum. Son 10 yılın en yüksek puan averajı bu sene 2.20 ama bulunduğumuz noktaya bakın. Biz bu sene doğru şeyler yaptık. Bizim bu seneki performansla şu an şampiyonluk havasına girmiş olmamız gerekirdi. Ofsaytımsı ve bizim Adana Demirspor maçı normal yönetilse 5 puan fark eder. Bu da sadece 2 maç. Bizde de organize yapı var ama onlar bize karşı. Öbür camiaya bakın bize bakın." şeklinde görüş belirtti.

“AZİZ YILDIRIM DÖNEMİNDE ÇOK YÜKSELDİ”

Basketbolda bu sene hedefledikleri play-off'a kaldıklarını aktaran Koç, "Aslında dördüncü ya da beşinci olmayı istiyorduk ve o zaman Monaco ile oynayacaktık. Sezon içinde 2 kez oynayıp ikisini de yendik. Kızılyıldız'ı yensek öyle olacaktı ama son saniye bir aksilikle farklı oldu. Euroleague'in en iyi takımıyla oynuyoruz. Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe'nin basketbol vizyonu ve çıktığı seviye çok yükseldi. Biz de onu devam ettirdik." diye konuştu.

“BUNLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN BUNLARLA MÜCADELE EDEMEYİZ“

Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaretine de açıklık getirdi.

Federasyona, yöneticiler Ahmet Ketenci ve Özgür Özaktaç ile gittiklerini anlatan Koç, "Bunların seviyesine inmeden bunlarla mücadele edemeyiz. Adana Demirspor, Alanyaspor, Karagümrük, Başakşehir ve İstanbulspor maçları için gittik. Bu maçlarda 4 puan kaybettik ama çok daha fazla kaybedebilirdik. Çalınan puanların yanında çalınmaya çalışılan puanlar bizleri ziyadesiyle endişelendirdi. Gittiğimiz yerlerde dayak yemeye başladık, kartlar gösterilmiyor. Başakşehir'de gösterildi bu sefer de hakemi boğmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tepkilerin hakemleri etkilediğini aktaran Koç, şunları kaydetti:

“ONURLU OLAN İSTİFA EDER”

"Burak Bey'in (Kızılhan) örnek verdiği bu kişiler derhal istifa etmeli. Onuru olan istifa eder. Ülkemizde ne yazık ki onurun da kıymeti yerlere düştü. Her branşın federasyonuyla görüşüyoruz ve bu gayet normal. Her federasyona gitmeden önce açıklama mı yapacağız. Başka kulüpler gidince haklarını arıyorlar, Fenerbahçe gidince altında bit yeniği aranıyor. Malum kulübün başkanına sesleniyorum. Biz randevu alıp gittik kurgu yapmadık. Siz randevu almadan eski bürokrat olan içerdeki köstebeğinizle habersiz gitmişsiniz. Oraya biz gittik diye gidiyorsanız zaten yazık size. Biz kendi işlerimizi konuşmaya gittik."

Ne Galatasaray maçının ne de kendi maçlarının hakem atamalarına ilişkin konuşmanın gerçekleşmediğini anlatan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, şöyle konuştu:

“KÖSTEBEK SABAHTAN AKŞAMA ÇALIŞIYOR”

"Bu nasıl bir zihniyet ya da fıtrattır. Her zaman meyvesini aldıkları için oradaki köstebek sabahtan akşama çalışıyor. Benim dosya hazırlamaya ihtiyacım yok zaten internette siteler var. Tutulmayan sözler, zamanında yapılmayan teslimatlar bu konuda mağdurlar var. Trollerin para ilişkisi irdelenmeli. Bu, araç ödemesi olur, çocuk eğitimi vb. olabilir. Biz bunlara faydalar diyelim. Bu yapıyla sadece biz değil yeri geldiğinde başkaları da mücadele edecek. Bunu doğal karşılıyorlar çünkü zamanında meyvesini toplamışlar. Fonlanan bu yapı ya da örgüt ne diyeyim bilmiyorum. Hakemler çok etkileniyorlar. Federasyon çıkıp 'ne var kardeşim elinde belge varsa çıkart' dese, arkasında durabilse bu kadar rahat hareket edemeyecekler."

Galatasaray için "Kötülük yapma meziyeti gücü takdire şayan" ifadesini kullanan Koç, şöyle devam etti:

“ER MEYDANINA GELEMİYORLAR”

"Yapı var' diyorsunuz, soruyorum Kulüpler Birliğinde ses yok. 'Elimizde belge var' diyorsunuz ama bu filmi geçmişte de gördük. Açıklayın, ben federasyon başkanı olsam 'çık ne varsa açıkla' derim. Er meydanına gelmiyorlar. Rakibimizin, ne yazık ki alkışlayacağım onları çünkü kötülük yapma meziyeti gücü gerçekten takdire şayan. Bunu yaparken vicdani her hangi bir sorun yaşamaması da çok enteresan. Bunlar trolleri, bot hesapları, yöneticileri, medya mensupları ve o algılarla enteresan bir yapı. Kurumları baskı altına alıyorlar."

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un "Ligi bitirtmeyiz." açıklamasına ilişkin "Ligi bitirmemek gayrimenkulu bitirmemeye benzemez." demek gerekiyordu diyen Koç, Beşiktaş'ın dün yaptığı "Pusu Kültürü"ne ilişkin açıklamanın dikkatle takip edilmesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“EN ÇOK FAYDAYI KİM SAĞLADI?”

"Beşiktaş dün açıklama yaptı, pusu kültürü diye. Lütfen okuyun, mevcut tabloyu o kadar iyi özetliyor ki. Devleti ele geçirmeye çalışan bu terör örgütünün en kuvvetli olduğu dönemde futbolda en çok faydayı kim sağladı? Siz değil miydiniz? Siz faydalanırken biz ise en güçlü olduğu dönemde bu yapıyla mücadele ediyorduk. Bu örgütle verdiğimiz mücadele bizim gurur mücadelemizdir. Şampiyonluk posterlerini revize etmek zorunda kalmayı Allah hiçbir kulübe nasip etmesin. Yine bir konuda şapka çıkarıyorum. Her dönemin güçleriyle kol kola olmayı başaran bir kulüpsünüz. Seçimler bitsin, o Florya projesinde neler döndüğünü sizlere bir anlatalım bakalım göreceksiniz. Bu mücadele için onların seviyesine inmek zorundayız. Mert olan er meydanına çıkar arkadan güreşmeyin. Biz hazırız bekliyoruz."

Oda TV