Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Alanyaspor'u geriden gelmesine rağmen Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia'nın ve Emre Mor'un bulduğu gollerle birlikte 3-1 mağlup ederek lider Galatasaray'ın da kaybettiği haftada puan farkını maç eksiğiyle 6 puana düşürdü.

Öte yandan gelecek sezon planlarıyla da uğraşan Sarı-lacivertliler iç transferde yol katetmeye devam ediyor. Son olarak kaptan Altay Bayındır'ın sözleşmesini 4 yıllık uzatan Fenerbahçe'de sıradaki hedef sezonun kilit ismi Enner Valencia.

Fanatik'te yer alan habere göre, yönetim, Jorge Jesus ile birlikte kariyerinin zirvesine çıkan tecrübeli oyuncunun menajeriyle bir süredir görüşmeleri yürütüyordu. Ancak Valencia’nın 2+1 yıllık kontrat talebi ve yüksek maaş beklentisi nedeniyle taraflar henüz orta yolu bulamadı.

MİLLİ ARADA BİTİRİLECEK

Sarı-Lacivertliler, kritik haftalara girilecek dönemde Valencia’nın tamamen saha içine odaklanması için bir an önce yeni sözleşmeyi imzalatmayı hedefliyor. Fenerbahçe’nin planı, Beşiktaş derbisi öncesi lige verilen Milli arada bu işi bitirmek. 

TARİHE GEÇMESİNE 4 GOL VAR

Enner Valencia, bu sezon 35 resmi maçta 29 kez ağları sarstı. 33 yaşındaki yıldız bu performansıyla birlikte bir sezonda, resmi maçlarda en fazla gol atan Fenerbahçeli yabancı oyuncu unvanını Alex De Souza’dan devraldı. Valencia’nın, bunu başaran tek futbolcu olarak Sarı-Lacivertliler’in tarihine geçmek için sadece 4 gol daha atması yeterli.