ABD'li dev otomotiv şirketi olan Ford tarafından yapılan açıklamada, Ford Motor Co şirketinin 3 milyar dolar zarar edebileceği tahmininde bulundu. Bilanço açıklama yönteminde değişiklik yapan şirket, dün yatırımcı ve analistler ile yaptıkları toplantı sonrası açıklama yaptı.

2 MAYIS BİLANÇOLARINI ÜÇE AYIRARAK AÇIKLAYACAKLAR

Ford, 2 Mayıs'ta açıklayacağı birinci çeyrek bilançosundan itibaren finansal raporlarını, elektrikli araç birimi (Model e), içten yanmalı motorlu araç birimi (Blue) ve ticari araç ile hizmetler birimi (Pro) olmak üzere üçe ayırarak açıklayacak.

TOPLAMDA 6 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

Elektrikli araç biriminin 2021-2023 yıllarındaki toplam zararıni geçen yıl için açıklanan 2.1 milyar zarar ile birlikte toplamda altı milyar dolarlık zarar olabileceğini açıkladılar. Aralarında elektrikli pick-up modeli F150 Lightning ve elektrikli SUV modeli Mustang Mach E'nin de bulunduğu ilk nesil araçların 2024 sonunda vergi öncesi karlı bir şekilde kapatılabileceği açıklandı.

Ticari araç biriminin ise bu yıl vergi öncesinde kârını iki katına çıkaracağı ve 6 milyar dolara yükselteceklerini açıklandı. 

Ford Company CFO John Lawler, şirketin bilançolarının coğrafi bölgelere değil birime göre ayıracaklarını belirterek, "şirketin böyle işlediğini" açıkladı.

(Reuters)