Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı geri çekilen eski futbolcu Gökhan Zan, para pazarlığı yaptığı iddia edilen ve TİP'in kayıtların montaj olmadığını belirttiği bilirkişi raporuyla ilgili sessizliğini bozdu ve soruları yanıtladı.

NEDEN ÇEKİLMİYOR?

T24'ten Candan Yıldız'a konuşan Zan, "TİP sizi istemiyor ama siz ısrarla TİP’in adayıyım diyorsunuz. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?" sorusuna "Onur, şeref ve haysiyet meselesi. Kusura bakmasınlar çamur at izi kalsın, öyle bir dünya yok" yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaştı Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaştı

"HUKUKİ BİR BAĞLAYICILIĞI YOK"

TİP’in Adli Bilişim Uzmanı Cüneyt Üre’ye hazırlattığı raporu da değerlendiren Zan, özel bir şirketin hazırladığı raporun değersiz olduğunu söyledi.

Zan, şu ifadeleri kullandı: "Yeterli teknolojik ekipman olup olmadığı bile meçhul olan bir kişi. Hukuken hiçbir geçerliliği yoktur. Ben ses kayıtlarını savcılığa verdim. Hukuken bağlayıcılığı olan, Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme İhtisas Kurulu’nun raporudur."

"YEDİ SÜLALEME YETECEK PARAM VAR"

Kaydın "sahte/montaj" olduğunu savunan Zan, "Gelecek kaygınız var mı?" sorusuna ise "Herhalde yok. Benim Hollanda'da, Kıbrıs'ta, Azerbaycan’da, İstanbul’da gayri menkul yatırımlarım var. Para sorunum yok. Yedi sülaleme yetecek param var" şeklinde yanıt verdi.