Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan, partisinin adaylığını geri çektiğini duyurması üzerine “Adayım, çekilmiyorum” açıklamasını yapan Gökhan Zan'dan yeni açıklama geldi.

Cumhuriyet’e konuşan Gökhan Zan, "Gücümü gördüler. O nedenle böyle bir plan yapıldı" dedi ve kendisine olan ilginin arttığını söyledi.

GÖKHAN ZAN: UMUTLUYUM, KAZANACAĞIZ

Zan, “Benim hakkımda üretilen bu komplo söylentilerinin hepsini savcılığa tek tek verdim. Top yargıda. Gücümü gördüler, halkın beni desteklediğini biliyorlar. O nedenle böyle bir plan yapıldı. Oyunlara boyun eğmedim, asla eğmeyeceğim” diye konuştu. Zan, “Bu olayların üzerine bana destek daha da arttı. Çünkü halk, bu yalanları üretenlerin nasıl insanlar olduğunu biliyor. Her türlü pisliğe bulaşacaklar son haftaya girince. Seçim için umutluyum, kazanacağız” dedi.

Kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edildiği ve oy pusulalarının basımına başlandığı için Zan’ın adı TİP ambleminin altında yer alacak. TİP’in kararı, fiilen partinin desteğinin çekildiği anlamına geliyor.  

OLAYIN GEÇMİŞİ

TİP’in önceki gece yarısı “Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” diyerek yaptığı açıklamanın ardından Gökhan Zan'ın Turgay Kocakaya isimli bir kişi aracılığıyla AK Parti ile pazarlık yaptığına ilişkin kayıtlar ortaya çıktı.

Gökhan Zan'ın 'montaj' diyerek reddettiği ve savcılığa başvurduğu kayıtlarda, Zan’ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti tarafından 3 milyon dolar önerildiği ve Zan’ın da 5 milyon dolar için yaptığı pazarlık yer alıyor. Başka bir ses kaydında da Zan’ın TRT’de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği de iddialar arasında yer alıyor.