Dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcılarından biri olan Chrome, son zamanlarda düzenli olarak güncelleme alıyor. Bu güncellemelerle birlikte gelen yenilikler de kullanıcıların deneyimini artırıyor. Bugün çıkan haber ise eski sürüm Chrome kullanıcılarını üzecek. Google, Chrome tarayıcısının eski sürümlerinden çeviri özelliğini devre dışı bırakacak. 

CHROME ESKİ SÜRÜMLERDEN ÇEVİRİ ÖZELLİĞİNİ KALDIRIYOR

Google Chrome, sunduğu güncellemelerdeki yeniliklerle dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri oluyor. Ancak şirketin bugün yaptığı açıklama eski sürüm kullanan kullanıcıları oldukça üzecek. Google, tarayıcının en çok kullanılan özelliklerinden biri olan çeviri (Google Translate) özelliğini devre dışı bırakacak.

KULLANICI ALTERNATİF UYGULAMALARA YÖNELECEK

Eski sürüm Chrome kullananlar, Chrome Çeviri’yi kullanmak istediklerinde "Bu sayfa çevrilemiyor" uyarısıyla karşılaşabilir. İlgili Chrome 95 sürümü, Ekim 2020’de yayımlandı. Bununla birlikte bu sürüm, çevrim içi ödemeler için geliştirilen kimlik doğrulama ve sekme gruplarını kaydetme gibi pek çok yeni özelliğe sahipti.

Google, eski sürüm Chrome kullananların çeviri desteğini ne zaman kaybedeceklerini net olarak söylemedi. Bunun yanı sıra konuyla ilgili çalışmaların başladığını de belirtti. Böylece ilerleyen zamanlarda kullanıcılar alternatif bir yöntem olmadan internet sayfasını çeviremeyecek.

(shiftdelete)