Bölge polisinden bir sözcü, Thunberg'in madenin çevresine "baskın" yapan ve yetkililer tarafından "son derece tehlikeli" olarak tanımlanan kazının kenarına yaklaşan bir grup protestocunun parçası olduğunu söyledi.

Sosyal medyada dolaşan fotoğraf ve videolarda, dört polis memurunun Thunberg'i kollarından ve bacaklarından tuttuğu görülüyor. Protestocular "yalnız değilsiniz" sloganları atarken ve kayıt yapıp fotoğraf çekerken gülümsüyor.

İklim aktivistlerinin ayakta olduğu Almanya’da Aachen ve Düsseldorf arasında yer alan Lützerath Köyü’nde bulunan bir linyit madeninin genişletilmesi planlanıyor.

Greta Thunberg

PROTESTOCULAR ENGEL OLUYOR

Sky News'e konuşan bölge polisi, Thunberg'in bu hafta ikinci kez Lützerath Köyü’ndeki maden protestoları kapsamında gözaltına alındığını söyledi. Cuma günü bölgeye gittiği söylenen Thunberg’in planlara "direnmek" için Alman aktivistlere katıldığı eklendi.

Şu anda binden fazla polis protestocuları Lützerath’tan tahliye etmeye çalışıyor, bu sayede Essen merkezli çok uluslu enerji şirketi RWE'nin sahibi olduğu madene yer açmak için köy yıkılabilir.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER