Trabzon'da Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi, vatandaş için bir çile halini aldı. Yapımı henüz biten veya eski yolların 'kesilip-biçilmesi' mahalle ve esnaf, kurumları birbirinden habersiz olmakla suçlarken Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, ''İcmesuyu  yapıyorsunuz diye destek olduk, fakat berbat etmekte usta olduğunuzu unuttuk'' sözleriyle belediyeye tepki gösterdi.

İki hafta önce dökülen asfalt tekrar yarıldı

İKİ HAFTALIK YOL TEKRAR KESİLDİ

Uzun süre trafiğe kapalı kaldıktan sonra yaklaşık iki hafta önce asfaltlanan, peyzajı ve tanjant yola bağlantısı yapılan Ortahisar yolu, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar kesilmeye başlandı.

ESNAF VE VATANDAŞ TEPKİLİ

Biten yolun tekrar kesilmesi tepkileri doğururken bir vatandaş tepkisini, ''Trabzon'da hiçbir kurumun birbirinden haberi yok. Hatta kendi içlerinde bile aynı bu durum... Sadece orası için değil, her mahallede aynı durum söz konusu; önce asfalt dökülüyor, sonra içme suyu, PTT alt yapı, kanalizasyon çalışması için asfalt sökülüyor. İş bitince de asfalt yol betonla, beton yol da asfaltla yama yapılır. Bütün mahallelere bakabilirsiniz'' diyerek gösterdi.

İlçedeki bir başka sokağın önceki ve sonraki hali

70 CM İÇİN 2,5 METRE YAMA YAPTILAR

Kostaki Konağı (Trabzon Müzesi) yakınlarında yer alan bölgede ise parke taşları sökülerek su boruları döşendi. Ancak işlem bittikten sonra parke döşenmesi yerine asfalt döküldü. Ayrıca 70 santim genişlikte olan kesim yerine 2,5 metrelik asfalt dökülmesi ve parke taşlarının yerinden alınmaması tepkiyle karşılandı.

Yapılanları 'israf' olarak niteleyen CHP'li Meclis Üyesi Zorlu, iş takipsizliği, oganizasyon eksikliği ve teknik eleman yetersizliğinin durumu bu hale getirdiğini savundu.

YILLAR ÖNCESİNDEN BELLİ

Altyapı çalışmasının yapılacağının yıllar önce belli olduğunun altını çizen Zorlu, ''Genelde yapılan yanlış bir uygulama. Bütün kurumların aynı anda girmesi gerek; elektrik, su, doğalgaz gibi işlemlerin sırasına göre yapılması gerekiyor. Bu altyapı çalışmalarının yapılacağı üç senedir belli. Ehliyeti olmayan kişiler işbaşına geldiği için iş takip edilmiyor ve sıkıntı yaşanıyor'' dedi.

Ortahisar İlçe Meclis üyesi CHP'li Zorlu

ZORLU: KOLAYA KAÇMAKTIR

Şehrin merkezine yakın ve görsel olarak estetik olan sokağın görselliğinin bozulduğunu kaydeden Zorlu, ''Güzelim parke üzerine asfalt atmak tam anlamıyla kolaya kaçmaktır. O güzelim parke caddenin albenisini, ticaretini arttırıyordu.  Avrupa'daki örnekleri görmeyenler, şehre hizmet ediyoruz demesin. Ayrıca şiddetli yağmurda parke süzgeç görevi  görüyordu. Şimdi kara asfalta dua edin yağmasın diye. İçmesuyu yapıyorsunuz diye destek olduk, fakat berbat etmekte usta olduğunuzu unuttuk'' ifadelerini kullandı.