2002-2015 yılları arasında 3 dönem AKP Gaziantep Milletvekilliği yapan ve 31 Aralık 2019 tarihinde aynı partiden Nizip Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sarı, İstasyon Mahallesi'nde bulunan Öz Sarı Gıda Sanayi ve Ticaret Pazarlama Limited Şirketi adına faaliyet gösteren Sarılar Agro'nun fabrikalarını, Gaziantep-Şanlıurfa ulaşımını sağlayan D-400 Karayolu'na bağlayan bir yol açtı.

Birkaç ay önce açılan, yaklaşık 100 metre uzunluktaki çift şeritli yol, Sarı'nın fabrikalarının ana girişinin bulunduğu, daha önce bölgenin ulaşımını sağlayan yol ile birleştirildi.

Ancak, aydınlatmalı, kişiye özel yol yapımı bununla sınırlı kalmadı. Bu yolun devamında ise Mehmet Sarı'nın fabrikasının bitiminden sağa doğru yeni bir yol daha açıldı.

Bu yol ile de Sarı'nın fabrikasının karşısında bulunan bakliyat kurutma alanı olarak kullanılan alan arasındaki bağlantı da sağlandı.

Yolun sonunda ise tekrar sağa dönen ve Sarı'nın zeytinliğinin bulunduğu arsanın üstünden açılan bir yol da, ilk yol ile birleşti. Böylelikle, Sarı'nın fabrikaları ‘4 cepheli' olmuş oldu.

Kaynak: Sözcü