Dersim'de kaybolduktan sonra 782 gündür bulunamayan Gülistan Doku’unun ablası  Aygül Doku, İYİ Parti grup toplantısına katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gülistan Doku'nun bulunması için Adalet ve İçİşleri Bakanını göreve çağırarak "Biz de araştırma komisyonu kurarak gereken her türlü katkıyı vereceğiz. Gülistan'lar kaybolmasın, Ceren'ler yaşasın diye üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerinde bulundu

KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Akşener, partisinin grup tolnatısındaki açıklamaları şöyle;

"Bugün aramızda 782 gündür kayıp olan Gülistan Doku kızımızın ailesi var. Keşke sizi çok daha iyi şartlarda ağırlayabilseydik. Keşke sizi burada Gülistan'la birlikte ağırlayabilseydik. Maalesef Gülistan 2 yıldan uzun süredir kayıp. Şayet genç bir üniversiteli kadın iki yıldır kayıpsa bu memlekette kadınlar güvende diyemeyiz. Kadın cinayetlerinin önüne geçemeyiz. Şayet kadınları koruyamazsak hiçbirimiz güvende yaşayamayız."  

ADALET VE İÇ İŞLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Akşener, Adalet  ve İçişleri bakanına çağrı yaparak "Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nı göreve çağırmak istiyorum. Biz de araştırma komisyonu kurarak gereken her türlü katkıyı vereceğiz. Gülistan'lar kaybolmasın, Ceren'ler yaşasın diye üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.