Partililerle birlikte Eskişehir Sivrihisar'da esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Özdağ'ın, partisinden istifa etmesine ilişkin, siyasi hayatında başarılar dilediğini belirten Akşener, hiçbir siyasiyi veya partilerinden ayrılan milletvekillerini suçlamak veya ona hakaret etmek gibi bir tavırlarının olmadığını dile getirdi.

"TEMEL HAKEM MİLLETTİR"

Milletin huzuruna çıkacaklarını da belirten Akşener, "Şimdi milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem, millettir, hep birlikte göreceğiz. Hayatta başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladıktan sonra disiplin kuruluna sevk edilmiş ve partiden ihracı istenmişti. Ancak mahkeme, ihraç kararını iptal etmiş ve Özdağ partisine tekrar dönmüştü.

Bugün TBMM'de açıklamalarda bulunan Özdağ, partisinden istifa kararını ise "Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" sözleriyle duyurmuştu.