MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ'un hedef göstermesinden sonra 50'ye yakın kişi, etkinliğin düzenlendiği salonun kapısında polislerin olmasına rağmen salona girerek, Başbuğ Alparslan Türkeş'e, dua edildikten sonra protokole saldırdı. Saldırıya uğrayanlardan Salih Dilek o anları Muhalif'e anlattı.

Alpaslan Türkeş Anması'nda saldırıya uğrayanlardan biri olan Genç Ülkücüler Teşkilatı ve Ülkücü İşçiler Birliği Kurucu Genel Başkanı Salih Dilek, o anları şöyle anlatıyor: 

'EŞKİYA YAŞLARI'

"Alpaslan Türkeş'in doğum günü münasebetiyle yaşımıza ve mazimize hürmeten Alpaslan Türkeş Vakfı tarafından Tertiplenen etkinliğe davet edildik. Toplantıya şeref duyarak seve seve katıldık.  Toplantı esnasında Kur'an okunurken "MHP'den davetli geldik!" diyerek içeriye polisin yol vermesiyle sızan bir grup eşkiya yaşları ve mazide ülkücülük için yaptıklarından dolayı hürmet gösterilip ön tarafa oturtulan ülkücü hareketin ileri gelen isimlerine saldırmaya başladı. 

'TURGAY BAŞTUĞ TARAFINDAN YÜZÜME BİR YUMRUK GELDİ'

Dilek, saldırıyı o an idrak edemediğini ancak sonrasında fotoğraflardan kendisine saldıran kişinin MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ olduğunu fark ettiğini söyledi. Olay esnasında an kendisini kurtaranın oğlu olduğunu ifade eden Dilek, olay sonrasından oğluyla beraber karakola giderek şikayetçi olduğunu ve dar raporu aldığını ancak hiçbir sonuca ulaşamadığını belirtti. 

MHP'li Salih Dilek;“Ak Parti'ye İlk İkazımızı Vereceğiz”

© Genç Ülkücüler Teşkilatı ve Ülkücü İşçiler Birliği Kurucu Genel Başkanı Salih Dilek

'TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE ZARAR VERİYORLAR'

Ülkücü İşçiler Birliği Kurucu Genel Başkanı Dilek "Kürsüdeki Türk bayraklarını yerlerde sürüyerek Alpaslan Türkeş'i anmak için gelenlere saldıran edepsiz gruba daha sonra hemen karşılık verilmiş ve grup polis korumasında dışarıya kaçmıştır.  Vakıf provakasyon ile bölünen anma toplantısını medeni olarak devam etti ve normal akışında toplantıyı şevkle tamamladı. 

Bu provokasyonu yapanlar ve buna yol verenler hem kendilerine hem de Türk milliyetçiliğine zarar verdiklerini bilmelidirler.Türkiye'yi ve ülkücü-milliyetçi hareketi kutuplaşmaya sürükleyen bu hareketlerin neticesinde görülecek zararların mesuliyeti bize ait değildir" dedi. 

TURGAY BAŞTUĞ MHP ANKARA İL BAŞKAN ADAYI OLDU | Kırıkkale 24 Haber ve  Haberleri

© MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ

'MHP BU İSMİ GÖREVDEN ALMALI'

Muhalif.com.tr'ye konuşan Salih Dilek sözlerini şu şekilde devam etti:

"Benim oğlumdan küçük gençlerin üstelik kendilerinin milliyetçi olduklarını iddia eden gençlerin bana saldırmaları beni çok üzdü. Yani çok üzücü ki milliyetçilik eşkıyalıktır gibi kamuoyunda bu yaşanan olayın ardından böyle bir izlenim doğdu. Bu duruma milletim namına üzülüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu şahsı görevden almasını hala ümit ediyorum. Çünkü bu olay Milliyetçi Hareket Partisi'nin lehine olmamıştır. Eşkıyalık kimseye kar kalmaz, kamuoyu sesli veya sessiz buna tepkisini gösterir. Oy sandığında da bu tepkiyi gösterir."