DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan dikkat çeken HDP açıklaması geldi. Babacan, "Biz HDP ile de her zaman buluşuyoruz, konuşuyoruz." dedi.

'HDP DIŞLANMAMALI'

T24 yazarı Murat Sabuncu, bir grup gazetecinin sorularını cevaplayan Ali Babacan’ın açıklamalarını köşe yazısında aktardı. Babacan, HDP ve sol partilerin görüşmelerine devam ettiği üçüncü ittifakı dışlamanın gerçekçi siyaset olmayacağını belirtti.

Ülke gerçekleri açısından HDP ile görüşülmesini gerektiğini belirten Babacan, "Biz HDP ile de her zaman buluşuyoruz, konuşuyoruz. Herkesle konuşmalı, herkesi dinlemeli" ifadelerini kullandı.

Sabuncu, şu şekilde devam etti: 

HDP ve sol partilerin oluşturduğu üçüncü ittifakı dışlamak gerçekçi siyaset olmaz

Endişeli muhafazakârlar, endişeli modernler, sol, Kürt hareketi… Herkes kendi baktığı ya da durduğu yerden 'ötekinden' çoğu haklı sebeplerle bir kuşku duyuyor. Babacan bu durumun değişmesi gerektiğini düşünüyor:

Bugün HDP ve sol partilerin oluşturduğu üçüncü bir ittifak var. Bunu ciddiye almalıyız. Bu grupların oluşturduğu ittifakı dışlamak gerçekçi siyaset olmaz. Bunu sadece oy anlamında söylemiyorum. Ülke gerçekleri açısından da önemini vurguluyorum. Biz HDP ile de her zaman buluşuyoruz, konuşuyoruz. Herkesle konuşmalı, herkesi dinlemeli.

Ali Babacan 'kimseyi geride bırakmamak konusunda' kararlı. Ancak altı liderin masasında HDP'ye oldukça mesafeli duran İYİ Parti lideri ile nasıl bir diyalog yaşanacak merak ediyorum.