Burhanettin Bulut, Rusya’nın askeri müdahalede bulunduğu Ukrayna’daki Türk vatandaşlarının tahliye edilmesi için hükümete çağrı yaptı. Bulut, “Bombardıman altındaki Ukrayna'da bulunan vatandaşlarımız hava sahası kapalı olduğu için tahliye edilememektedir. Vatandaşlarımızın bir an önce güvenle tahliye edilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.

‘SAVAŞIN KARŞISINDA, BARIŞIN YANINDAYIZ’

Savaşın sadece yıkımdan ibaret olduğunu belirten Bulut, “Bugüne kadar çıkan hiçbir savaş insanlığın lehine olmamıştır. Bu savaş da olmayacaktır. Çocukların, masum insanların öldüğü savaşın karşısında, barışın yanındayız. Krizin daha da derinleşmeden müzakere ve diplomasiyle çözülmesi, sağduyunun galip gelmesi en büyük dileğimiz” diye konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZ BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMELİ’

Ukrayna’daki Türk vatandaşlarını için hükümete çağrı yapan Bulut, “Ukrayna’ya iş için giden, yerleşen, üniversite okumaya giden, turistik gezi için bulunan birçok vatandaşımız var. Bombardıman altındaki Ukrayna'da bulunan vatandaşlarımız hava sahası kapalı olduğu için tahliye edilememektedir. Vatandaşlarımızın bir an önce güvenle tahliye edilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Nazım Hikmet’in dediği gibi savaş, korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Yakar, yıkar, öldürür, yok eder” ifadelerini kullandı.