CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı soruşturan Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesi ve yargı reformuna ilişkin yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.  

“YARGIYA MÜDAHALE, YARGI MENSUPLARINA SÜRGÜN VE TEHDİT SIRADANLAŞTI”

“18 yıllık AKP döneminde bu da olmaz artık dediğimiz ne varsa oldu” diyen Zeybek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yargı’ya güven yüzde yetmişlerden, yüzde yirmilere düştü. Bağımsız yargı, 2010 Anayasa Değişikliği ile FETÖ’ye teslim edildi. Muhalifler özel yetkili savcılar kullanılarak isimli kumpas davaları ile susturulmak istendi. AKP’ye bir dönem üye olmuş kişiler hakim-savcı oldu. FETÖ davalarında yargıya müdahale ve FETÖ Borsası oluşturuldu. Yargı içinde Pelikancı, Hak Yolcu, Menzilci ve birçok çıkar grubu yargıyı kontrol etme mücadelesine başladı. Yargıya talimatlar verildi ve son olarak bir siyasetçiye yapılan saldırıyı soruşturan Cumhuriyet Savcısı AKP’nin küçük iktidar ortağı mensupları tarafından tehdit edildi”

“SORUMLULARI YARGIYA HESAP VERMELİDİR”

Kendisinin de 27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yapmış eski bir yargı mensubu olduğunu söyleyen Zeybek açıklamasına şöyle devam etti:

"Bir yargı mensubunun tehdit edilmesini kabul edemem. Bu tehditler karşısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yapmalıdır. Hakimler ve Savcılar Kurulu sessizliğini bir kez olsun bozmalıdır. Yargı mensuplarına yapılan tehditlere en yüksek şekilde karşılık verilmediği sürece, yargı mensuplarının saygınlığı bitecektir. Yargıya güvenin düştüğü, yargı bağımsızlığının olmadığı ve yargı mensuplarının tehdit edildiği bir ülkede adaleti kendi sağlamaya çalışan siyasi ya da menfaat grupları oluşur ki, bu da kaosu beraberinde getirir. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı’na, gazetecilere yapılan saldırıları ve saldırıları soruşturan Cumhuriyet Savcısına yapılan tehditler kınama ile geçiştirilemez, iki olayında sorumluları yargıya hesap vermelidir. AKP iktidarı son günlerde yeniden gündeme yargı reformuna dair çalışmaları getirmektedir. Yapılacak yargı reformunun tek bir amacı olmalıdır; yargıyı bağımsız ve tarafsız yapmak. Aksi halde bağımsız ve tarafsız olmayan bir yargıda, yargı mensuplarına tehditlerin ve talimat vermelerin sonu gelmeyecektir. Muhalif siyasetçilere yapılan saldırıları soruşturan yargı mensuplarının tehdit edilmesi, ülkede yargı bağımsızlığı olmadığının son örneğidir."