Dünyayı kasıp kavuran ve kimine  göre yeni dünya düzeni yarattığı söylenen corona virüsü, binalarda yeni düzenleme getirtiyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti Kadın Kolları 'Covid'in Çevresel Etkileri ve Kentleri Dönüştüren Salgınlar' raporunda yeni yapılacak binalarda pandemini dikkate alınarak yapılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Dikey mimaride balkon bulunamması büyük sorun teşkil ediyor

ALTYAPI VE MEKANSAL ORGANİZASYONLAR MASAYA YATIRILDI

Pandeminin konut, mimari yapılar ve kamusal mekân tanımlanmasına nasıl yön vereceği, salgınlarda kazanılan tecrübelerin, geleceğin şehirlerinin oluşumuna nasıl fayda sağlayacağı ele alındı. Şehirlerin altyapı ve mekânsal organizasyonlarının da masaya yatırıldığı çalıştay sonrası AK Parti Kadın Kollarınca hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

TERAS, BALKON VE PENCERE OLMASI GEREKLİLİĞİ

Raporda yapıların salgın hastalıkların dikkate alınarak yeniden tasarlanması gerektiği önerildi. Binaların yapılırken uzun süren ev karantinalarının göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanan raporda "Balkon, pencere ve teras gibi hava akışını sağlayacak yapılar olmalı. Kamusal alanlar da böyle dizayn edilmeli. Gerekirse yeni düzenlemeler hayata geçirilmeli, yerel yönetimlerle iş birliği yapılmalı. Öneriler, kentsel dönüşümler için de geçerlidir" denildi.