DSÖ’nün Eylül ayı sonuna kadar olan dönemi kapsayan Güney ve Doğu Asya için en son haftalık raporunda, Kuzey Kore sınırına yakın Çin'deki Dalian limanı üzerinden sevkiyatlara başladığı belirtildi.

DAHASI GELİYOR

Ajansın raporunda, "Kuzey Kore'yi temel Covid-19 tıbbi malzemeleriyle desteklemek için DSÖ, stratejik stoklama ve ülkeye daha fazla sevkiyat için Çin'in Dalian limanı üzerinden sevkiyata başladı" dedi.

DSÖ, yardımın gerçekten Kuzey Kore'ye ulaşıp ulaşmadığı konusunda ayrıntı vermedi ve ajansın bir sözcüsü yorum talebine yanıt vermedi.

© Fotoğraf / Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un

HİÇ POZİTİF VAKA YOK

Kuzey Kore, geçen yıl corona virüs pandemisi başladığında sert kısıtlamalar getirerek sınırlarını kapattı ve diğer önlemleri hızlıca aldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün bildirdiğine göre, 23 Eylül itibariyle Kuzey Kore, en az 40 bin 700 kişiye corona virüs testi yaptı ve hiç pozitif sonuç çıkmadı.

Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetkililer, Kuzey Kore'nin hiçbir zaman corona virüs vakası olmadığı iddiasına şüpheyle yaklaştı, ancak büyük bir salgın belirtisi doğrulanmadı.

Reuters