Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı NTV yayınında 2002 yılında bir suikast sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır için, "Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor" açıklamasında bulunmuştu.

'ADALETE, DEVLETE İNANCIMIZI VE GÜVENİMİZİ KAYBETTİK'

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ise, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı. Kendilerine iletilen bir haber olmadığını belirten Şengül Hablemitoğlu, "Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik." dedi.

Şengül Hablemitoğlu şunları kaydetti:

"Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz."

'CUMHURBAŞKANI'NIN TV'DEN AÇIKLAMASIYLA BİLGİMİZ OLDU'

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın da katil zanlısı Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Ersan Barkın paylaşımında "Hablemitoğlu suikastı kapsamında 2019'da Ukrayna'da yakalanan kişinin Türkiye'ye getirildiği ve ifadesinin alındığı hususunda bilgimiz Cumhurbaşkanı'nın TV'den açıklamasıyla oldu. Umarız,cinayetin ve ardındaki gücün şüpheye yer bırakmayacak biçimde aydınlanmasına katkısı olur" dedi.